Skijanje na staroj Planini -uživanje koje ćete pamtiti

Ako razmišljate o aktivnom odmoru, Stara planina idealno je mesto za Vas! Stara planina iz godine u godinu izrasta u pravu atrakciju za skijaše I sve ljubitelje zimskih sportova. Turistički centar Stara planina mesto je na kome se odmor I sport spajaju. Planinski biciklizam, skijanje, planinarenje po planinskim stazama, nordijsko hodanje – tu je za svakoga ponešto, tokom čitave godine. Kada god odlučite da posetite ovaj atraktivni turistički centar, Stara planina pruža neiscrpne mogućnosti za aktivan ili relaksirajući odmor u velelepnoj prirodi. Skijanje u skijaškom centru Stara planina nezaboravno je iskustvo koje ne treba propustiti. Stara planina iz godine u godinu zauzima prvo mesto među skijaškim centrima u zemlji I okolini, I to ne bez razloga.

Skijanje je deo zimskih turističkih atrakcija koje Stara planina nudi već duži niz godina, I to za skijaše svih kategorija. Skijalište se nalazi nedaleko od Knjaževca I Svrljiga, u blizini mesta Kalna, u jugoistočnoj Srbiji, na nadmorskoj visini od 1.100 do 1.900 metara. Ovaj visokoplaninski masiv fascinantne lepote I netaknute prirode privlači sve veći broj turista željnih zimskih atrakcija, pre svega skijanja. Ova srpsko blago gotovo pet meseci godišnje nalazi se pod snegom, te sa nizom svojih veličanstvenih staza predstavlja idealno mesto za skijanje. Skijanje na Staroj planini prava je atrakcija za skijaše svih kategorija. U sklopu skijaškog kompleksa ‘’Babin Zub’’ na Staroj planini nalazi se više uređenih staza za skijanje, među kojima se nalazi I divlja staza za sve ljubitelje adrenalina. Za mališane, ali I sve početnike u ovom sportu, tu je I škola skijanja. Ovaj skijaški centar stiče sve veću popularnost, te predstavlja idealno mesto za zimski odmor porodica sa decom, ali I svih onih željnih nezaboravnog provoda I uživanja u zimskim atrakcijama. Sa svojim markantnim vrhovima I stenama, Stara planina nudi uzbudljiv I veličanstven prostor za skijanje, ali I uživanje u svim drugim zimskim sportovima. Skijanje u ovom skijaškom kompleksu moguće je na lokacijama: ‘’Konjarnik’’, ‘’Sunčana dolina’’, kao I ‘’Markova livada’’. Skijanje na ovim lokacijama olakšano je postojanjem četvorosedne žičare ‘’Konjarnik’’ sa pokretnom trakom za ukrcavanje skijaša, kapaciteta od 1.400 skijaša po satu, kao I ski liftom ‘’Sidro’’ u ‘’Sunčanoj dolini’’ kapaciteta od 1.200 skijaša po satu. Za najmlađe skijaše, tu je I dečiji ski vrtić sa pokretnom trakom ‘’Markova livada’’. Skijanje na Staroj planini predstavlja utoliko veću atrakciju time što se upravo ovde nalazi I prva gondola u Srbiji. Ova osmosedna gondola prevozi skijaše od hotela do sistema žičara I staza za skijanje. Više od 13 kilometara savršeno uređenih staza za skijaše svih kategorija I preferenci, kao I staza za slobodnu vožnju za one malo hrabrije, čekaju Vas u skijaškom centru ‘’Babin Zub’’ na Staroj planini. Osim toga, u centru za skijanje Stara planina nalazi se I sistem za veštačko osnežavanje, te, stoga, pruža nezaboravno iskustvo ljubiteljima zimskih sportova tokom čitave sezone.

Ski centar Stara planina iz sezone u sezonu postaje najatraktivniji I najveći skijaški centar u Srbiji. Ovaj ski centar pored brojnih drugih atrakcija, nudi kvalitetno skijanje u markantnom, sirovom okruženju veličanstvene prirodne lepote. Ako ste željni da osetite čari uživanja u veličanstvenoj netaknutoj prirodi, doživite energiju i snagu planine – skijanje u ski centru Stara planina pravi je izbor za Vas I vaše najbliže! Čekamo Vas!

skijanje Etno selo Stara planina
skijanje Etno selo Stara planina
skijanje Etno selo Stara planina

360° Panorama Babin Zub

Informacije na telefon 064 /415 98 70